• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Вступникам

Термін та зміст навчання, вік вступників визначаються у відповідності з учбовими планами , затвердженими Міністерством культури України. Школа мистецтв працює за учбовими планами музичної школи (музичні відділи), художньої школи (художній відділ) та школи мистецтв (театральний, вокальний відділи). Відповідно до навчального плану школи педагогічні працівники самостійно добирають навчальні програми, підручники, а також науково-методичну літературу. Навчання в школі –

4 - 8 років, залежно від обраної спеціальності.

По завершенні навчання і здачі державних іспитів видається свідоцтво про закінчення початкового мистецького закладу.

Прийом на навчання здійснюється на конкурсній основі. Виховний процес в школі поєднує індивідуальний підхід з колективною творчістю.

Набір в школу здійснюється в другій половині травня. Додатковий набір - на початку вересня. Протягом року - при наявності вільних місць.

Для зарахування в школу потрібно пройти вступне переслуховування, що включає в себе перевірку здібностей дитини в обраному напрямку навчання та подати документи: заяву встановленого зразку, копію свідоцтва про народження, медичну довідку від сімейного лікаря про відсутність протипоказань для навчання у мистецькій школі / школі естетичного виховання.

Як проходять переслуховування?

на музичне відділення перевіряється музичний слух, пам'ять, ритм, вокальні дані;

на театральний відділ - пластика, уява, вірш, мова, пам'ять;

на художній відділ - діти малюють малюнок на задану тему;

Стандартний термін навчання за напрямками:

фортепіано, скрипка,віолончель, вокал академічний, вокал естрадний, хор - 8 років;

саксофон, кларнет, флейта, труба, валторна, сопілка, гітара, бандура, акордеон, баян, ударні інструменти, театр - 6 років;

художній - 4 роки;

Кiлькiсть переглядiв: 2704